Куди поїхати з дітьми в Туреччині?





Плануючи пляжний відпочинок для всієї сім’ї, ми в першу чергу згадуємо про курорти Туреччини. Поєднання розвиненої інфраструктури, хорошого сервісу і демократичною цінової політики роблять свою справу! Додайте до цього списку відсутність візового режиму і швидкий переліт, і відповідь на питання “Куди полетіти відпочивати з дітьми?” Стає очевидним.

 

А чи всі курорти Туреччини підійдуть для відпочинку з дітьми, особливо маленькими? Давайте докладніше розглянемо це питання. Анталийское узбережжі Туреччини – це кілька регіонів і безліч курортних містечок, які мають свої особливості. Вибираючи місце для відпочинку з дітьми в Туреччині, варто особливо уважно вивчити особливості регіону, який ви збираєтеся відвідати.

 

Белек – Якщо ви плануєте відпочинок з малюком віком до трьох років, то кращим варіантом стане регіон Белек. Старшим дітям тут теж приділяють достатньо уваги і пропонують безліч послуг з організації комфортного відпочинку і дозвілля. Готелі Белека пропонують окреме дитяче меню, дитячі стільчики в ресторанах, міні-клуби для самих маленьких гостей, де малюки можуть проводити час як під наглядом батьків, так і професійних нянечок. Як правило, при міні-клубах працюють так звані “кімнати матері і дитини”, де ви зможете приготувати для дитини кашку, погодувати його, змінити памперси і т.д.

 

Пляжі тут піщані, з пологим входом в море, а вода в морі – чистісінька. Також регіон славиться своїм мікрокліматом – узбережжі оточене хвойними і евкаліптовими лісами. Крім цього, через пониженої вологості, в Белеку набагато легше переноситься спекотна погода. Трансфер з аеропорту в готель займе близько 40 хвилин. Однак, варто зазначити, що Белек вважається фешенебельним курортом і це відбивається на ціновій політиці готелів, розташованих тут.

 

Сіде – Курорт Сіде підійде для відпочинку з дітьми від 5 років. Дорога ізаеропорта в готель займе годину-півтора. Тутешній клімат схожий на клімат Белека, але при виборі готелю варто уважно вивчити особливості пляжу – в Сіде пляжі піщані, але при заході в воду можуть потрапляти камені. Також регіон Сіде хороший тим, що звідси можна виїжджати на цікаві та неутомливим для дітей молодшого шкільного віку екскурсії. Інфраструктура готелів передбачає басейни, гірки, ігрові майданчики.

 

Кемер – На перший погляд, курорт Кемер може здатися невідповідним місцем для сімейного відпочинку з дітьми, так як має репутацію самого “тусовочного”. Проте, навіть тут є місця, які стануть відмінним місцем для відпочинку всією сім’єю.

 

Текірова – Селище Текірова вважається відмінним місцем для відпочинку з дітьми. Зручні пляжі, пологий берег і зручний захід у море, хороші “дитячі” готелі з відмінною інфраструктурою і сприятливий клімат – все це запорука якісного сімейного відпочинку.

 

Аланія – це, мабуть, найменш підходящий регіон для відпочинку з маленькими дітьми. Вся справа в тому, що дорога з аеропорту забере у вас мінімум два з половиною години. Якщо ж ви плануєте відпочинок з дітьми старшого віку, підлітками, то Аланію сміливо можна розглядати як варіант відпочинку. Вибираючи готель в Аланії, звертайте увагу на опис пляжу і загальну характеристику готелю. Відпочинок в цьому регіоні може стати дійсно відмінним варіантом і при цьому – бюджетним.

 

Вибирайте, який курорт вам більше до душі і відмінного вам відпочинку!