Які труби вибрати для опалення приватного будинку




Мікроклімат в будинку залежить від якісно змонтованої системи опалення. Як правило, її заміна проводиться при капітальному ремонті приміщення, або при виході з ладу її складових елементів. Система центрального опалення складається з комунікацій, що дозволяють підводити тепло з зовнішнього джерела в приміщення.

Які труби вибрати для опалення приватного будинку

За типом теплоносія, опалення може бути:

Водяним – коли система доставляє до споживача тепло через обладнання, заповнене гарячою водою. До зовнішньої системи належать: водонагрівачі, система прямих і зворотних труб, запірні клапани і клапани, які регулюють тиск води в системі. До внутрішньої системи належать пристрої обігріву, стояки і вентилі, що дозволяють перекривати доступ в окремі пристрої, а розведення здійснює хрестовина 25 мм поліпропілен.

Паровим – як основного теплового носія використовує гаряча пара, також транспортується з зовнішнього джерела. Така система використовується рідко і найчастіше застосовується в комбінації з водяним опаленням.

Повітряним – мають можливість суміщення з системою кондиціонування і вентилювання приміщення.

Панельним – при якому нагрівальні елементи розміщуються всередині стін, підлог і перегородок.

Променистим – теплообмін, при якому, здійснюється за рахунок обладнання, що подає тепле повітря в приміщення.

Основним способом обігріву приміщень, можна вважати водяне гаряче опалення. Як обігрівальних пристроїв, використовуються чавунні, сталеві, алюмінієві і біметалічні обігрівачі.

За способом підключення, коли проводиться монтаж радіаторів, можна виділити два способи:

Однотрубний спосіб підключення, який використовує подачу теплоносія, який послідовно надходить в усі нагрівальні прилади. При цьому способі, кожний наступний носій в ланцюжку, отримує тепло, поступово знижується температури. Недоліком такої системи можна вважати і неможливість регулювання тепловіддачі від окремих елементів, що нагрівають.

Двотрубна система підключення, має пряму і зворотну подачу теплоносія, температура якого для кожного обігрівального елементу однакова. Такий спосіб вважається найефективнішим і найбільш часто використовується в обігріві приміщень.

При монтажі обігрівальних пристроїв, можна виділити також два принципи підключення – бічну або нижню підводку труби. Монтаж пристроїв з бічним підведенням включає в себе установку заглушки, вентиля для регулювання величини подає теплоносія і перехідників. При установці радіаторів з нижньою підводкою, монтаж включає в себе установку за допомогою спеціальних пристроїв – мульфлексов.