Весілля в Венеції




 

Яскрава і чарівна, ніжна і чуттєва, незвичайна і незабутня – це все Венеція. Тим, хто хоче провести найкрасивішу і дивовижну весільну церемонію, сміливо можна порекомендувати це місто.

Площа Сан-Марко з її унікальними пам’ятками: чудовий палац Дожів і величний Собор Сан-Марко, розкішний палац Сан-Софія і дзвіниця Кампанілла, знаменитий Великий Канал, чудові острови Мурано з музеєм скла і Бурано з музеєм мережива – ці та ще безліч приголомшливих місць пропонує романтична і прекрасна Венеція.

Італія, до складу якої входить провінція Венеція і однойменне місто, – одна з нечисленних європейських країн, де можна провести офіційне одруження. Тепер свадьба в венеции набуває популярності, бо шлюб, зареєстрований на території Італії, буде дійсний і в Росії, тоді як в більшій частині інших європейських і азіатських країн можна проводити тільки символічну церемонію.

Венеція – слухати і читати про неї можна нескінченно, але краще побачити її на власні очі: приголомшливо красива архітектура, легендарні канали, гондоли і мости, дивовижна атмосфера романтики, гармонії і величі.

Що можливо зробити в Венеції для весільної церемонії?

Чудова атмосфера цього старого міста ідеально підходить для визнання в любові, для романтичного пропозиції і, звичайно, для весілля. У Венеції можна провести офіційне одруження, символічну весілля, вінчання за православним звичаєм або святковий банкет.

Організація весілля за кордоном відрізняється від весільних приготувань на території Росії. Наречений і наречена можуть самі зайнятися передсвятковими клопотами, але, як правило, цю відповідальну справу доручають спеціалізованим весільним агентствам.

Що необхідно захопити з собою, щоб зареєструвати шлюб в цьому місті? Список необхідних документів такий:

  • Паспорти нареченого і нареченої;
  • Закордонні паспорти молодих;
  • У разі якщо наречена чи наречений раніше перебували в шлюбі, потрібно мати на руках доказ припинення шлюбних відносин;
  • У разі, якщо наречений або наречена міняли прізвище, то потрібні документи, що підтверджують її зміну;
  • Також необхідна спеціальна довідка, яка видається Генеральним консульством Росії в Римі чи Мілані. Це довідка, яка свідчить про відсутність перешкод для вступу в шлюб. Для отримання цієї довідки крім вищеназваних документів потрібно надати свідоцтво про народження.
  • Весілля громадян РФ в Італії можлива тільки в присутності перекладача.

Веслля в Венеції за всіма правилами проводиться в декількох місцях:

  • розкішний палац Каваллі, шикарний палац одружень, розташований на Великому каналі. Приголомшливі види з вікон, кілька залів, вишукані інтер’єри та розкішний фасад – тут знають толк в істинній красі!
  • Бурано – острів мереживниць. Романтична весілля в самому яскравому містечку Венеції. Фантастично мальовничий куточок: розташовані уздовж каналів будиночки розфарбовані в неймовірні яскраві кольори. Це варіант для тих, хто прагне бути оригінальним.
  • Палац Вендрамін Калерджі, де розташоване казино. Будинок побудований ще в XV ст. Елегантний фасад, незрівнянні інтер’єри, аура розкоші і пишноти. Ця пропозиція зацікавить пристрасних натур, тих, хто жадає шику.

Тепер працюють агентства, які візьмуть на себе всі необхідні підготовчі та організаційні моменти:

  • підготовка, отримання, переклад та легалізація потрібних документів (причому нерідко – без присутності клієнтів);
  • оренда місця одруження;
  • проведення самої церемонії (в тому числі розробка сценарію);
  • надання перекладача і координатора.

Символічне весілля: від гондоли до палацу

Символічна церемонія хороша тим, що її можна провести практично де завгодно і коли завгодно: відразу після офіційного торжества або через кілька років після реєстрації в Росії – це прекрасний спосіб відзначити чергову річницю шлюбу.

Класичний варіант – церемонія в гондолі. Як правило, це годинна поїздка по смарагдовим водам каналів в ошатною гондолі. Провести церемонію може священик, венеціанський дож при повному параді, загадковий герой у витонченій масці – словом, той, кого ви побажаєте бачити. До речі, і урочиста промова зовсім не обов’язково повинна бути типовою.

Неймовірно ніжний і романтичний варіант – весілля в Саду Троянд, який виходить на знаменитий Великий канал. Провести таку церемонію можна на даху будь-якого ресторану або панорамного готелю, в парку з фонтанами і квітучими кущами, у дворику одного з прекрасних місцевих палаців.